Termoterápia fogalma, Fizioterápia a múltban

Fizioterápia – tudnivalók a gyógyító energiákról

termoterápia fogalma

Belépés Regisztráció Mi a fizioterápia? A fizioterápia természeti fizikai, kémiai energiákkal való gyógyítást jelent.

termoterápia fogalma

A csak tisztán fizikai energiát felhasználó kezeléseket fizikoterápia néven foglaljuk össze. A fizioterápiában kétféle felosztás ismert: a magyar és a német.

Fizioterápia – tudnivalók a gyógyító energiákról

Míg a magyar felosztásnál a bevitt energia szerint történik a csoportosítás, addig a német felosztásnál a bevitt energiára kialakuló élettani hatások alapján van az osztályozás.

Természetesen mindkét esetben felfedezhetünk átfedéseket.

Váratlan lánykérés a szegedi orvosavatón

Mindkét esetben főleg mesterségesen előállított energiát használnak a kezelésekhez. A bevitt energia szerinti felosztás: 1. Elektroterápia Ide tartoznak a kis- közép- és nagyfrekvenciás kezelések, magnetoterápia.

Hűtött prosztata-termoterápia

Foto- és Helioterápia A helioterápia a napfénnyel történő kezelést jelenti, míg a fototerápiához az ultraibolya sugárzás, infravörös sugárzás, lézerkezelés és látható fény tartozik. Termoterápia Meleg és hideg hőterápiát is alkalmaznak. Ide sorolhatóak a különböző hőfokú száraz borogatásokat és pakolásokat, a szauna, valamint az egész testre kiható hőlégkamra és gőzkamra. A 0 °C alatti kezeléseket kryoterápiának nevezzük.

Terápia (fogalom)

Hidroterápia A hidroterápia a víz fizikai hatásait, legfőképpen a vízhőmérséklet adta stimulációkat valamint a víz felhajtó erejét használja ki. Ide tartoznak a nedves borogatások, leöntések, pakolások, ezen kívül még a mechanikai hatásokkal társított kezelések is, mint a súlyfürdő, víz alatti vízsugármasszázs és a víz alatti torna.

termoterápia fogalma

Mechanoterápia Ebbe a csoportba sorolhatóak az aktív és passzív mozgások, így a torna, masszázs, az eltérő extenziós kezelések és az ultrahang kezelés is.

Klímaterápia A klímaterápia valamely földrajzi terület éghajlatát használja fel a gyógyításban.

  1. termoterápia jelentése - Idegen Szavak Gyűjteménye
  2. Elektrokozmetika tétel - Pimky site
  3. Panzef Prosztata Vélemények
  4. Megkülönböztetnek még ún.
  5. Terápia (fogalom) – Wikipédia

A klímaterápia speciális termoterápia fogalma a barlangterápia speleoterápia. Ilyenkor hideg vagy meleg barlangok klímahatását alkalmazzák a kezeléseknél.

termoterápia fogalma

Balneoterápia Ide tartoznak a gyógyvízzel, vagy mesterséges, kémiai anyagokkal készített fürdőkezelések, ivókúrák és iszappakolások. Inhalációs kezelések Az aeroion és aeroszol terápia, ahol a szervezetbe a légutakon keresztül jutnak be a kezelésnél használatos anyagok.

termoterápia fogalma

Az aeroion kezelésnél ezek a negatív ionok, melyek jótékony hatást fejtenek ki a szervezetünkre. Az aeroszol terápiánál pedig gyógyvizet vagy porlasztott gyógyszeroldatot juttatnak a légutakba.

termoterápia fogalma

Étrendi kezelés Diéta, gyógy-élelmezés. A fizioterápia végső célja az egyén egész életén át tartó adenoma jelentése lehetőség szerinti fejlesztése, a sérült mozgásfunkció megőrzése, javítása, illetve helyreállítása a fizioterápia eszközrendszerén keresztül.

Olvassa el is