Trus biopszia

University College, London Rövid összefoglaló Ez értékeli a trus biopszia kimutatási arányát MRI-célzott prosztata biopsziával összehasonlítva a standard 12 magos transz-rektális ultrahangvezérelt TRUS prosztata biopsziával.

trus biopszia

Minden egyes A résztvevőt véletlenszerűen kiosztják az egyik biopsziás vizsgálatra. Feltételezzük, hogy az MRI-célzott biopszia nem kevesebb klinikailag jelentős rákot fog kimutatni mint a TRUS biopsziában, de kevesebb klinikailag jelentéktelen prosztatarákot fog észlelni, mint a TRUS biopszia.

Ez jelenleg a legfőbb támasza prosztatarák diagnózisa a központok többségében.

trus biopszia

Számos előnye van és lehet rutinszerűen végezzük helyi érzéstelenítésben, ambuláns körülmények között. Azonban van néhány korlátozás, beleértve a jelentéktelen rák túlzott diagnózisát trus biopszia a a jelentős rák diagnózisa alul.

MR fúziós ultrahangvezérelt biopszia segítheti a prosztatarák biztosabb és pontosabb felismerését Az MR fúziós ultrahang egy új vizsgáló módszer, amely javítja a prosztatarák igazolásának érzékenységét, ami nagy előrelépést jelent a betegség felismerésében és a megfelelő kezelés tervezésében — mondta dr. A professzor kiemelte, a prosztatarák a férfiak második leggyakoribb rosszindulatú daganata: hazánkban évente mintegy férfinél diagnosztizálják és mintegy beteg halálát okozza.

Alternatív út a prosztatarák diagnosztizálására a megemelkedett prosztatával rendelkező férfiaknál specifikus antigén PSA célja egy több paraméteres MRI elvégzése a rák lokalizálására és felhasználására Ez az információ befolyásolja a későbbi biopszia lefolyását, amelyet MRI-nek hívnak biopszia.

Az MRI-célzott biopsziát az előzetes vizsgálatok kimutatták hasonló mennyiség kimutatására A klinikailag jelentős rák TRUS-biopsziában mutatkozik, de például számos előnye lehet a biopsziát igénylő férfiak számának csökkentésében.

Liver Biopsy Procedure

Ez a randomizált kontrollos vizsgálat célja a klinikailag szignifikáns kimutatási arány felmérése és az MRI-célzott biopszia klinikailag jelentéktelen rákja a standard 12 magos TRUS-hoz képest biopszia azoknál a férfiaknál, akiknél prosztatarák klinikai gyanúja merült fel, és akiknek korábban nem volt prosztata biopszia.

Ha azonban diagnosztizálják jelentéktelen rák A betegek nagy része kezelést igényel abban az esetben, ha több jelentős rák van jelen. Jelentősnek bizonyuló prosztatarák-felderítési út rákos megbetegedések, miközben a jelentéktelen rák diagnózisának elkerülése a fő kielégítetlen szükséglet.

trus biopszia

A próba lehetséges következményei a következők: - A prosztatarák diagnosztikai útjának újradefiniálása - A prosztata biopszián átesett betegek számának csökkenése - A betegenként elvett biopsziás magok számának csökkenése - A biopsziával összefüggő szepszis, fájdalom és egyéb mellékhatások csökkenése - A klinikailag jelentéktelen prosztatarák túlzott diagnózisának csökkenése - A prosztatarák diagnosztizálásának és kezelésének gazdasági terheinek csökkentése Átfogó állapot.

Olvassa el is