Vesegörcs terhesen

A kisbaba várással kapcsolatos fájdalmak egyike (vesekő, vesegörcs terhesség alatt)

Ha a vesekövek a vizeletáramlás hatására elmozdulnak, a felszínük felsértheti a vizeletelvezető rendszer nyálkahártyáját, de el is akadhatnak a húgyvezetékben.

A nagyméretűre megnőtt kövek általában már nem tudnak elindulni a húgyvezetékben, így görcsöt nem okoznak, míg a kisebb kövek könnyen elmozdulnak és igen erős fájdalmat provokálhatnak.

vesegörcs terhesen

Ezekben az esetekben simaizomgörcs keletkezik, amit a beteg vesegörcsként él meg. Hirdetés A vesegörcs tünetei A vesegörcs egy hirtelen jelentkező, nagyon intenzív tűrhetetlengörcsös, egyoldali, háti, deréktáji vagy hasi fájdalom, mely jellemzően az alhasba, a nemi szervekbe herékbe, nagyajkakba — általában a húgyvezeték lefutásának megfelelően — hátulról előre és lefele sugárzik.

Vesegörcs terhesen erős fájdalmat sápadtság, verítékezés kísérheti.

vesegörcs terhesen

Gyakran társul hozzá puffadás, hányinger, hányás, széklet- és szélürítési zavar, ami más hasi betegségre terelheti a gyanút. Ha az elzáródás következtében nem tud ürülni a vizelet, a vizelet mennyisége is csökkenhet.

vesegörcs terhesen

A vizelet véressé válhat a nyálkahártya felsértése következtébende a vérzés lehet olyan kis mértékű is, hogy szabad szemmel nem mindig látható. A vesegörcs gyakran - a vesekövek elmozdulásával, továbbvándorlásával vagy kiürülésével - hirtelen szűnik meg.

vesegörcs terhesen

Hasonló tünetekkel járó betegségek A vesegörcs általában már a tünetek alapján felismerhető, de számos egyéb hasi megbetegedés is járhat hasonló panaszokkal, pl.

A vesegörcs kezelése Vesegörcs terhesen fontos a görcs mielőbbi csillapítása.

vesegörcs terhesen

Simaizom görcsoldók papaverin és fájdalomcsillapítók metamizol együttes adása Emellett nagyon fontos a bő folyadékfogyasztás, ezáltal a vizelet mennyiségének növelése, ami elősegíti a vesekő kiürülését.

A kő távozásával a panaszok is megszűnnek. Forrás: WEBBeteg.

vesegörcs terhesen

Olvassa el is