Vizeletretenció kezelése, Vizeletelakadás, vizeletrekedés

vizeletretenció kezelése

De Akut hirtelen fellépő vizelet-visszatartás A vizelet-visszatartás vizeletretenció az akaratlagos vizeletürítés képességének akut heveny — sürgős megoldást kívánóvagy krónikus hosszan elhúzódó hiánya.

A prosztatitis tonszillitis kommunikációja

A kiváltó okok alapján obstruktív, fertőzéses és gyulladásos, gyógyszer okozta, neurológiai és egyéb típusokat különíthetünk el. A kórállapot leggyakoribb oka a prosztata megnagyobbodása, de a prosztata, a húgyhólyag vagy a húgycső gyulladása, illetve a hüvelygyulladás során alkalmazott szerek antikolinerg szerek, obstruktív, fertőzéses és gyulladásos, vagy alfa-adrenerg agonisták alkalmazása is kiválthatja.

  • Vizelési gond
  • Az acut vizeletretenció azonnali kezelést igényel az első észleléskor a rendelőben Jelentős mértékű ml fölötti retenciót cystostomiával vagy állandó húgycsőkatéterrel, esetleg ismételt katéterezéssel kell kezelni.

Fizikai obstrukció esetében a heveny vizelet visszatartás okai lehetnek: sérülések és törések a húgycsőn, illetve húgyhólyag sérülések, de a húgycső elzáródását kövek is okozhatják, daganatok és fitymaszűkület is. Az obstrukciót előidéző tényezők nőknél a kismedencei szerveket is érinthetik.

A neurológiai hólyagürülési zavarok különböző ideggyógyászati, idegsebészeti, sebészeti, urológiai, nőgyógyászati sérülések talaján alakulnak ki. A húgyhólyag ezen típusú ürülési zavara esetén a húgyhólyag idegi, azaz neurogén szabályozása sérült, ami a hólyagizomzat elégtelen összehúzódását, bénulását eredményezi. Leggyakoribb kiváltó okai: az ágyéki gerincsérülés, kismedencei műtétek méheltávolítás, vastagbél, hólyag és prosztata operációk során bekövetkezett perifériás idegkárosodások, medence, illetve keresztcsont törés, ágyéki porckorongsérv, degeneratív és gyulladásos gerincbetegségek, sclerosis multiplex, gerinc illetve gerincvelő daganatok.

Prostatitis és séta a fenékben

A vizeletretenció megoldásának módját annak kiváltó oka vizeletretenció kezelése meg, sebészeti és belgyógyászati kezelések egyaránt szóba jöhetnek. Urológiai vészhelyzetek.

Folyamatos fájdalom a prosztatában

Olvassa el is